Opening van het fietsseizoen

Goed nieuws: door de versoepelingen van de coronamaatregelen, uitgesproken op 19 mei, is het weer toegestaan dat wij als fietsclub met grotere groepen onze clubritten kunnen rijden. Ook de horeca krijgt toestemming voor verruiming van de openingstijden van de terrassen. Dit alles biedt ons perspectief om weer gezamenlijk gezellig op pad te gaan!

Nog niet alles is vanaf nu als vanouds. Deze bewegingsvrijheid haalt niet alle beperkingen weg. Het aantal coronabesmettingen en het aantal
ziekenhuisopnames neemt weliswaar snel af, maar corona is beslist nog niet uitgebannen. Daar dienen wij allemaal nog immer rekening mee te houden. Het zal de Toerclub Stompwijk sieren als we ons gedragen volgens de huidige resterende maatregelen rondom corona. In het kort zijn voor onze club de volgende regels van belang:
• Groepen mogen niet groter zijn dan 30 personen
• Onderlinge afstand van 1,5 meter blijft gehandhaafd
• Horeca-terrassen mogen maximaal 50 mensen herbergen

Op grond van deze regels doen wij als bestuur de volgende aanbevelingen:
• Rijd niet met te grote groepen. Split groepen zo nodig op
• Door de geringe afmetingen van de fietspaden en de aanwezige drukte zal 1,5 meter onderlinge afstand een uitdaging worden. Rijd waar nodig achter elkaar. Toon respect voor uw clubgenoten en de andere gebruikers van de fietspaden.
• De horeca opent met beperking de terrassen. Het lijkt ons daarom verstandig om op dit moment nog niet strak volgens de toerkalender de ritten te rijden, maar de bestemming vooraf te laten bepalen door de captains. Wijk evt. uit naar een koffie to go.

Op de site van de NTFU www.ntfu.nl zijn uitgebreide regels en tips te vinden over veilig rijden in clubverband. Het is de moeite waard daar eens naar te kijken voor u op pad gaat.

Door rekening te houden met elkaar en met de overige weggebruikers om ons heen hopen we een hele mooie en sportieve staart van seizoen 2021 te kunnen beleven. We hopen u allen weer snel in uw nieuwe outfit aan de start te mogen ontmoeten.