Seizoenstart uitgesteld

De komst van de zomertijd betekent normaal gesproken ook de aanvang van het fietsseizoen.

Op dit moment vliegt er nog steeds een niet nader te noemen beestje in de lucht en die blijft maar zorgen voor een flinke dosis ordeverstoring. We vallen van maatregel in maatregel, van beperking in beperking maar de versoepeling van al die regeltjes is nog ver te bespeuren.

Evenals alle verenigingen heeft ook de Toerclub hier de lasten van. Het is nog niet toegestaan met meer dan 2 personen op pad te gaan en tegelijkertijd dienen we tussen de fietsers ook nog rekening te houden met de benodigde meters onderlinge ruimte. Helaas kunnen we dus nog niet van start gaan op de oude vertrouwde wijze op de zondagochtenden.

Een mooie toerkalender ligt voor u klaar, maar tot nader order kunnen we niet groepsgewijs op pad. De kalender zal nog even op de plank mogen blijven liggen.

Gelukkig is de inventiviteit van onze leden best goed vertegenwoordigd. Zo ging ik gisteren samen met een fietsmaatje een rondje maken en tijdens de rit ben ik verschillende rijders van TC Stompwijk in kleine groepjes tegengekomen. Het leuke daarbij is dat je de nieuwe outfit al van veraf kunt herkennen. Je ziet vele rijders in rode shirts, maar aan de wit-groene band kun je duidelijk zien dat er een TC Stompwijk-rijder in aantocht is.

Natuurlijk zien we graag een grotere groep fietsers geclusterd  in deze outfit rondrijden, maar dat gaat nu even niet.

Nu de mooiere dagen eraan komen gaat het fietsersbloed ondanks de beperkingen toch kriebelen en willen we het asfalt op. Dat moet u ook beslist gaan doen of blijven doen! Sporten is immers goed voor lijf en leden. Alleen is het nu van belang verstandig op weg te gaan. Houd u aan de geldende regeltjes. Denk hierbij aan de afstand en de maximale groepsgrootte. Zoek een koffie-to-go voor onderweg en u zult merken: het is anders genieten dan anders, maar genieten blijft het.

Met een grote rode vlek fietsers starten vanaf de parkeerplaats van Stompwijk’92 is nu nog niet aan de orde.  Maar alternatief zijn er, zoals beschreven, nog wel kleine mogelijkheden om te fietsen.

Zo snel als mogelijk willen we terug naar de gevestigde orde. In spanning wachten we op verbetering van de situatie. Zodra die verbetering zich aandient en de mogelijkheden breiden zich uit, dan hoort u daar direct van.

Tot dan wil ik u meegeven; blijf gezond en geniet van uw individuele ritten.

Hans Nieuwland

Voorzitter Toerclub Stompwijk