Elfdorpentocht 2022

Het is bijna zover! Zondag 1 mei organiseert Toerclub Stompwijk de 29e Elfdorpentocht. We zijn heel blij dat we na 2 jaar van afgelastingen iedereen weer kunnen welkomen om een van de mooie routes te komen fietsen. We zijn benieuwd of iedereen de weg naar de start weer zal kunnen vinden, maar zullen klaar zijn voor een warm ontvangst. De weerberichten voor zondag duiden op prima fietsweer, dus daar kan het niet aan liggen.

De deuren zullen rond half 8 open gaan voor de vroege vogels die de langste routes gaan doen. Vanaf 8 uur kunnen zij dan vertrekken.

Ben je NTFU-lid, neem dan je pasje mee. Dit versnelt de inschrijving en voorkomt drukte en rijen. Uiteraard kun je het inschrijfgeld pinnen.

Net als andere jaren is er voor alle fietsers een geschikte route.  We hebben weer zowel recreatieve routes als toerroutes uitgezet. De recreatieve routes zijn uitermate geschikt om bijvoorbeeld met het gezin te rijden. Ook op de e-bike ben je natuurlijk van harte welkom. Deze geheel nieuwe routes van 25 en 45km gaan vanuit Stompwijk in noordwestelijke richting (Wassenaar) en bieden ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden.

Daarnaast zijn de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km opnieuw uitgezet. Deze zijn op een aantal punten gewijzigd en vooral geschikt voor de racefietsers die een beetje willen doorrijden. Zo kan ieder op z’n eigen manier genieten van onze prachtige omgeving.

We zijn heel blij dat we ook dit jaar weer de hele dag terecht kunnen bij onze startplaats De Bles. Dr. van Noortstraat 154.

Ook is er voor de toerroutes weer een startplaats in Maasland: Café ’t Wapen van Maeslant. Kerkweg 42.

De routes eindigen daar uiteraard ook weer. Deelnemers ontvangen na afloop een herinnering en blijf dan gerust nog even hangen om na te praten onder genot een drankje of hapje.