Elfdorpentocht 2022 trekt 1150 deelnemers

Afgelopen zondag stond Stompwijk weer in het teken van de Elfdorpentocht. Na 2 jaar van afgelastingen konden we eindelijk weer vele fietsers ontvangen om ze van onze mooie omgeving te laten genieten. Fijn dat ze ons weer hebben weten te vinden. De nodige voorbereidingen waren weer getroffen door onze groep van organisatoren en vrijwilligers. Routes vernieuwd of aangepast, vergunningen aangevraagd, materialen geregeld en uiteraard ook de diverse stempelposten die (weer) bereid waren om ons te ontvangen. Allemaal onmisbaar om zo’n evenement goed te laten verlopen. Daarom meteen iedereen nogmaals bedankt hiervoor.

Zondagochtend stonden de eerste fietsers al vroeg voor de deur bij de Bles en de 2e startplek in Maasland. Daarna was het een constante stroom van enthousiaste fietsers die arriveerden en even later weer vertrokken. Gedurende de middag kwam iedereen weer terug en hoorden we van de mooie omgeving waarvan ze genoten hadden en het heerlijke weer dat ze daarbij hadden. Dat laatste hebben we natuurlijk niet zelf in de hand, maar het werkt allemaal wel mee voor het slagen van de dag. Velen bleven nog een tijdje napraten op het terras en ook die gezelligheid hoort erbij.

Dit jaar hadden we voor het eerst ook een stand van Cyclon op de parkeerplaats staan. Deelnemers konden daar terecht voor de nodige hulp of adviezen bij het onderhoud en verzorging van de fiets. Leuk om te zien dat daar veelvuldig gebruik van werd gemaakt.

Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug bij de 30e Elfdorpentocht op 7 mei.

Aanstaande zondag rijden we ook op Moederdag weer een gewone clubtocht. Vertrek is om 8.30u vanaf het Klaverblad.