Alle bollen verzamelen

De voorjaarsrit bij uitstek is die naar de Bollenstreek op 24 april. Met alle groepen richting Lisse, op zoek naar bollenvelden in de mooiste kleuren. Met de A1 vertrekken we met z’n 10en, waarvan er 1 bij Noordwijkerhout besluit dat het beter is om de rit wat in te korten. Wij rijden verder en zien inderdaad dat met name de tulpenvelden er nog mooi bij staan. Hier en daar staan er ook wat toeristen tussen om mooie plaatjes te schieten, maar daar hebben wij geen behoefte aan. Of geduld voor. Bij het clubhuis in Lisse vertrekt de B alweer als wij aankomen. Inmiddels blijkt dat we een jarige in ons midden hebben die grens van 60 passeert. Wij zijn stomverbaasd, want aan zijn rijden kunnen we het niet merken. Op de terugweg via een stukje Haarlemmermeerpolder zien we geen bollenvelden meer. Wel veel bermen vol geurend koolzaad. Ook een mooi gezicht. Na 95km eindigt de rit weer in Stompwijk

Arno van Rijn

Op Koningsdag fietsen wij een rondje Ringvaart met de A-groepen. Vertrek om 8.30u vanaf het Klaverblad.

Verslag C1, De Bollenstreek

Voor het eerst dit seizoen stond ik weer op de pedalen. Andere dingen namen mijn zondag in beslag en ik kon de drive nog niet zo vinden. Ons team bestaat vandaag uit 8. Vandaag had ik het gevoel weer, met name omdat we naar de bolletjes in Lisse zouden gaan. Alle zintuigen werden ingezet en het grote genieten kon beginnen. Windje eerst tegen, gevoelstemperatuur nog ergens rond de 6º. De bermen staan volop in bloei met koolzaad en pijpenkruid, het geurt en is prachtig om te zien tussen de wilde rabarber. Vogels fluiten. Voor de pauze in Lisse is er nog niet veel te zien of de velden zijn al bijna uitgebloeid, de lente is immers vroeg dit jaar. Dat wordt na de pauze goedgemaakt met fleurige, kleurige velden met tulpen sieren het landschap. Ik zou er wel met een vliegtuig overheen willen vliegen. Hyacinten zijn uitgebloeid maar hun geur is er nog. In Sassenheim kunnen we zien dat er de dag ervoor bloemencorso is gehouden, de straten en rotondes zijn versierd. Vlaggetje sieren de straten. Er staan gigantische sierbloembollen van keramiek door het dorp heen. Een feestje om doorheen te rijden, wel voel ik mijn achterwerk. Het vorig jaar zorgvuldig gekweekte eelt is geheel verdwenen en nieuw laagje moet zich nog vormen. Het is 3:23:20 uur beweegtijd verder, 58,93 op de teller.

Het feit dat we in een vrij land, vrij kunnen fietsen en dat dit elders wel anders is, maakt het wel extra bijzonder. Laten we daar op 4 en 5 mei maar eens extra bij stilstaan.

Maar eerst op 1 mei de Elfdorpentocht, voor de liefhebbers voor de 80 km, we verzamelen om half negen en start 9.00 uur.

Petra