Elfdorpentocht

Elfdorpentocht 2022 gaat door!

De Elfdorpentocht wordt zondag 1 mei voor de 29e keer verreden. Nadat dit evenement in 2020 en 2021 niet door kon gaan staan lijken alle seinen op groen te staan om dit jaar wel een Elfdorpentocht te organiseren. De voorbereidingen zijn in volle gang en we kijken er naar uit om op 1 mei weer vele enthousiaste fietsliefhebbers te ontvangen voor een mooie route door het Groene Hart van de Randstad.

Al 28 jaar kon je tijdens de Elfdorpentocht de mooiste en rustigste plekjes van de Randstad op de fiets ontdekken. Ook dit jaar wordt dat niet anders, met routes van 25, 45, 80, 125 en 160 kilometer. Deze tocht is in de loop der jaren steeds populairder geworden. In de regio, maar ook steeds meer daarbuiten. Jaarlijks rijden tot wel 1400 fietsers 1 van de schitterende routes door het Groene Hart van de Randstad.

De Elfdorpentocht is geschikt voor allerlei fietsers, zowel racefietsers, toerders als gezinnen. Er kan dit jaar weer gekozen worden uit 5 verschillende afstanden. Er zijn 2 recreatieve routes voor de gezinnen en rustige fietsers en 3 toerroutes voor de (snelle) toerders. Er is dus voor ieder wat wils, waardoor ieder op z’n eigen manier kan genieten van onze prachtige omgeving.

Recreatieve- en toerroutes

Dit jaar hebben we weer 2 recreatieve routes van 25km en 45km die beide in Stompwijk starten. Deze zijn dit jaar geheel vernieuwd en zullen in noordwestelijke richting gaan. De routes bieden ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden. Daarnaast hebben we nog steeds de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km. Hiervoor kun je zowel in Stompwijk als in Maasland starten. Ook in deze routes zijn dit jaar weer de nodige verbeteringen aangebracht.

De routes gaan vrijwel uitsluitend over fietsvriendelijke wegen in de landelijke gebieden die ook Zuid-Holland rijk is. We zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om routes uit te zetten waarin geen enkel verkeerslicht voorkomt. Alle routes zijn duidelijk met pijlen uitgezet, dus je hoeft niet steeds op je routebeschrijving te kijken.

Inschrijving

We hanteren voor de Elfdorpentocht geen voorinschrijving. Je kunt je ’s ochtends gewoon bij de start in Stompwijk of Maasland melden om in te schrijven. Dat kan op beide locaties ook met Scan & Go van de NTFU. Niet-leden vullen een inschrijfkaartje in. Daarna krijg je een stempelkaart en (voor de zekerheid) een routebeschrijving mee. Na afloop ontvangen de deelnemers een leuke herinnering.

Starttijden

  • 125 en 160 km: 8.00u – 9.30u
  • 80km: 8.30u – 9.30u
  • 25 en 45 km: 9.30u – 12.30 u

Inschrijfgeld alle afstanden:

  • Ouder dan 14 jaar : € 5,00
  • 10 – 14 jaar : € 3,50
  • Onder 10 jaar : gratis
  • NTFU-leden : €4,00

De routes zijn volledig uitgepijld en kunnen na inschrijving op eigen gelegenheid en in elk gewenst tempo gereden worden, alleen of in groepsverband.

Er is ook een bezem-/volg-/materiaalwagen aanwezig, zodat in geval van pech hulp geboden kan worden. In deze auto zijn diverse reservematerialen aanwezig.

Deelname aan deze tocht is geheel voor eigen risico. Dit evenement wordt georganiseerd volgens de reglementen van de NTFU .

Voor meer informatie over de Elfdorpentocht: mail naar de organisatie.

Startlocaties

Ook dit jaar kun je weer starten in Stompwijk en Maasland. Hieronder vindt je de routebeschrijvingen die je naar de startplaatsen leiden.

Stompwijk
De Bles
Doctor van Noortstraat 154
2266 HC  Stompwijk

Routebeschrijving

Parkeren

De borden verwijzen je naar de beschikbare parkeerruimte aan het Klaverblad. 

Maasland
Café ’t Wapen van Maeslant
Kerkweg 42
3155 EE  Maasland

Routebeschrijving

Parkeren

Let op! Parkeren bij het Café is niet mogelijk. Maak gebruik van de parkeerplaats nabij de afslag van de A20 (350m van de start).

Evenement

Elfdorpentocht 2022

Het is bijna zover! Zondag 1 mei organiseert Toerclub Stompwijk de 29e Elfdorpentocht. We zijn heel blij dat we na 2 jaar van afgelastingen iedereen

Lees verder »
Evenement

Geen Elfdorpentocht in 2020

Het bestuur van Toerclub Stompwijk en de organisatiecommissie van de Elfdorpentocht hebben helaas moeten besluiten om in 2020 geen Elfdorpentocht te houden. Eerder was al

Lees verder »
Evenement

Elfdorpentocht 2020

De 29e editie van de Elfdorpentocht vindt plaats op 3 mei 2020. De voorbereidingen zijn al een tijdje geleden opgestart en zo kunnen we al

Lees verder »