Elfdorpentocht

Elfdorpentocht 2023

De Elfdorpentocht wordt zondag 7 mei voor de 30e keer verreden. Nadat dit evenement in 2022 eindelijk weer doorgang kon vinden staan we ook dit jaar weer in de startblokken om de Elfdorpentocht te organiseren. De voorbereidingen zijn in volle gang en we kijken er naar uit om op 7 mei weer vele enthousiaste fietsliefhebbers te ontvangen voor een mooie route door het Groene Hart van de Randstad.

Al 29 keer kon je tijdens de Elfdorpentocht de mooiste en rustigste plekjes van de Randstad op de fiets ontdekken. Ook dit jaar wordt dat niet anders, met routes van 25, 45, 80, 125 en 160 kilometer. Deze tocht is in de loop der jaren steeds populairder geworden. In de regio, maar ook steeds meer daarbuiten. Jaarlijks rijden tot wel 1400 fietsers 1 van de schitterende routes door het Groene Hart. 

De Elfdorpentocht is geschikt voor allerlei fietsers, zowel racefietsers, toerders als gezinnen. Er kan dit jaar weer gekozen worden uit 5 verschillende afstanden. Er zijn 2 recreatieve routes voor de gezinnen en rustige fietsers en 3 toerroutes voor de (snelle) toerders. Er is dus voor ieder wat wils, waardoor ieder op z’n eigen manier kan genieten van onze prachtige omgeving.

Recreatieve- en toerroutes

We hebben weer 2 recreatieve routes van 25km en 45km die beide in Stompwijk starten. Deze gaan dit jaar in noordwestelijke richting. De routes bieden ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden. Daarnaast hebben we nog steeds de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km. Hiervoor kun je zowel in Stompwijk als in Maasland starten. Ook in deze routes zijn dit jaar weer de nodige verbeteringen aangebracht.

De routes gaan vrijwel uitsluitend over fietsvriendelijke wegen in de landelijke gebieden die ook Zuid-Holland rijk is. We zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om routes uit te zetten waarin geen enkel verkeerslicht voorkomt.

Alle routes zijn duidelijk met pijlen uitgezet, dus je hoeft niet steeds op je routebeschrijving te kijken. De toerroutes zullen ook als GPX beschikbaar zijn. 

Inschrijving

We hanteren voor de Elfdorpentocht geen voorinschrijving. Je kunt je ’s ochtends gewoon bij de start in Stompwijk of Maasland melden om in te schrijven. Dat kan op beide locaties ook met Scan & Go van de NTFU. Niet-leden vullen een inschrijfkaartje in. Daarna krijg je een stempelkaart en (voor de zekerheid) een routebeschrijving mee. Na afloop ontvangen de deelnemers een leuke herinnering.

Starttijden

  • 125 en 160 km: 8.00u – 9.30u
  • 80km: 8.30u – 9.30u
  • 25 en 45 km: 9.30u – 12.30 u

Inschrijfgeld alle afstanden:

  • Ouder dan 14 jaar : € 6,00
  • 10 – 14 jaar : € 4,00
  • Onder 10 jaar : gratis
  • NTFU-leden : €4,00

De routes zijn volledig uitgepijld en kunnen na inschrijving op eigen gelegenheid en in elk gewenst tempo gereden worden, alleen of in groepsverband.

Er is ook een bezem-/volg-/materiaalwagen aanwezig, zodat in geval van pech hulp geboden kan worden. In deze auto zijn diverse reservematerialen aanwezig.

Deelname aan deze tocht is geheel voor eigen risico. Dit evenement wordt georganiseerd volgens de reglementen van de NTFU .

Voor meer informatie over de Elfdorpentocht: info@toerclubstompwijk.nl.

Startlocaties

De startlocatie in Stompwijk is dit jaar gewijzigd naar de kantine van Sportpark Meerhorst. Ook kun je weer starten in Maasland. Hieronder vindt je de routebeschrijvingen die je naar de startplaatsen leiden.

Stompwijk
Sportpark Meerhorst
Klaverblad 13
2266 JK  Stompwijk

Routebeschrijving

Parkeren

De borden verwijzen je naar de beschikbare parkeerruimte aan het Klaverblad. 

Maasland
Café ’t Wapen van Maeslant
Kerkweg 42
3155 EE  Maasland

Routebeschrijving

Parkeren

Let op! Parkeren bij het Café is niet mogelijk. Maak gebruik van de parkeerplaats nabij de afslag van de A20 (350m van de start).

 

Evenement

Elfdorpentocht geslaagd

Zondag 7 mei hebben we weer een geslaagde Elfdorpentocht georganiseerd. In tegenstelling tot de slechte weersvoorspellingen was het tot halverwege de middag droog en goed

Lees verder »
Evenement

Elfdorpentocht op 7 mei

Zondag 7 mei organiseert Toerclub Stompwijk de 30e Elfdorpentocht. Een mooie mijlpaal die we hopelijk met mooi weer en enthousiaste deelnemers kunnen vieren. Net als

Lees verder »