Elfdorpentocht

Elfdorpentocht 2021

Helaas is ook de Elfdorpentocht 2021 afgelast.

De Elfdorpentocht zou op zondag 2 mei voor de 29e keer verreden worden. De vele beperkende maatregelen vanuit de overheid i.vm. Covid-19 hebben ons doen besluiten dit evenement in 2021 niet door te laten gaan. Hopelijk is onderstaande informatie voor 2022 wel weer van toepassing.

Al 28 jaar kon je tijdens de Elfdorpentocht de mooiste en rustigste plekjes van de Randstad op de fiets ontdekken. Ook dit jaar wordt dat niet anders, met routes van 25, 45, 80, 125 en 160 kilometer. Deze tocht is in de loop der jaren steeds populairder geworden. In de regio, maar ook steeds meer daarbuiten. Jaarlijks rijden tot wel 1400 fietsers 1 van de schitterende routes door het Groene Hart van de Randstad.

De Elfdorpentocht is geschikt voor allerlei fietsers, zowel racefietsers, toerders als gezinnen. Er kan dit jaar weer gekozen worden uit 5 verschillende afstanden. Er zijn 2 recreatieve routes voor de gezinnen en rustige fietsers en 3 toerroutes voor de (snelle) toerders. Er is dus voor ieder wat wils, waardoor ieder op z’n eigen manier kan genieten van onze prachtige omgeving.

Recreatieve- en toerroutes

Dit jaar hebben we weer 2 recreatieve routes van 25km en 45km die beide in Stompwijk starten. Deze zijn dit jaar geheel vernieuwd en zullen in noordwestelijke richting gaan. De routes bieden ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden. Daarnaast hebben we nog steeds de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km. Hiervoor kun je zowel in Stompwijk als in Maasland starten. Ook in deze routes zijn dit jaar weer de nodige verbeteringen aangebracht.

De routes gaan vrijwel uitsluitend over fietsvriendelijke wegen in de landelijke gebieden die ook Zuid-Holland rijk is. We zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om routes uit te zetten waarin geen enkel verkeerslicht voorkomt. Alle routes zijn duidelijk met pijlen uitgezet, dus je hoeft niet steeds op je routebeschrijving te kijken.

Inschrijving

We hanteren voor de Elfdorpentocht geen voorinschrijving. Je kunt je ’s ochtends gewoon bij de start in Stompwijk of Maasland melden om in te schrijven. Dat kan op beide locaties ook met Scan & Go van de NTFU. Daarna krijg je een stempelkaart en (voor de zekerheid) een routebeschrijving mee. Na afloop ontvangen de deelnemers een leuke herinnering.

Inschrijfgeld alle afstanden:

  • Ouder dan 14 jaar : € 5,00
  • 10 – 14 jaar : € 3,50
  • Onder 10 jaar : gratis
  • NTFU-leden : €4,00

De routes zijn volledig uitgepijld en kunnen na inschrijving op eigen gelegenheid en in elk gewenst tempo gereden worden, alleen of in groepsverband.

Er is ook een bezem-/volg-/materiaalwagen aanwezig, zodat in geval van pech hulp geboden kan worden. In deze auto en op een aantal controleposten zijn diverse reservematerialen aanwezig.

Deelname aan deze tocht is geheel voor eigen risico. Dit evenement wordt georganiseerd volgens de reglementen van de NTFU .

Voor meer informatie over de Elfdorpentocht: mail naar de organisatie.

Startlocaties

Ook dit jaar kun je weer starten in Stompwijk en Maasland. Hieronder vindt je de routebeschrijvingen die je naar de startplaatsen leiden.

Stompwijk
De Bles
Doctor van Noortstraat 154
2266 HC  Stompwijk

Routebeschrijving

Parkeren

De borden verwijzen je naar de beschikbare parkeerruimte aan het Klaverblad. 

Maasland
Café ’t Wapen van Maeslant
Kerkweg 42
3155 EE  Maasland

Routebeschrijving

Parkeren

Let op! Parkeren bij het Café is niet mogelijk. Maak gebruik van de parkeerplaats nabij de afslag van de A20 (350m van de start).