Toerkalender

De toerkalender van Toerclub Stompwijk loopt van de laatste zondag van maart t/m de laatste zondag van september. Wekelijks wordt op zondagochtend door een groot aantal leden een clubrit gereden. Daarnaast organiseren we een aantal andere tochten en evenementen, zoals de Elfdorpentocht op de 1e zondag van mei.

De toerkalender voor 2024 is in maart op de jaarvergadering vastgesteld. Kijk hieronder welke ritten dit jaar op het programma staan. (klik voor PDF).

De start van alle clubritten is vanaf Sportpark Meerhorst, Klaverblad 13. Let op: in april starten we om 9.00u. Van mei t/m september is de start om 8.30u.

Buiten het seizoen wordt van oktober t/m eind maart ook op zondagochtend gefietst. Afhankelijk van de animo en het weer rijden diverse groepen dan een wat kortere rit. Verzamelpunt is ook dan bij de sporthal aan het Klaverblad. Vertrek is dan om 9.00u.

Groepen

De clubritten worden gereden in verschillende groepen van A1 t/m C2 zoals hieronder toegelicht. Eenieder is vrij in de keuze met welke groep hij/zij meerijdt. Wij streven ernaar iedere groep niet groter te laten worden dan 16 deelnemers per rit. In het geval dat een groep groter wordt, wordt deze i.v.m. de veiligheid gesplitst in twee groepen. Met elke groep fietsen één of twee wegcaptains mee die de route bepalen.