Elfdorpentocht op 7 mei

Zondag 7 mei organiseert Toerclub Stompwijk de 30e Elfdorpentocht. Een mooie mijlpaal die we hopelijk met mooi weer en enthousiaste deelnemers kunnen vieren.

Net als andere jaren is er voor alle fietsers een geschikte route.  We hebben zowel recreatieve routes als toerroutes uitgezet. De recreatieve routes zijn uitermate geschikt om bijvoorbeeld met het gezin te rijden. Ook op de e-bike ben je natuurlijk van harte welkom. Deze geheel nieuwe routes van 25 en 45km gaan in noordwestelijke richting en bieden ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden.

Daarnaast zijn er de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km. Deze zijn op een aantal punten gewijzigd en vooral geschikt voor de racefietsers die een beetje willen doorrijden. Zo kan ieder op z’n eigen manier genieten van onze prachtige omgeving.

Ieder jaar blijkt uit de vele reacties dat het menigeen verrast dat er in de drukke Randstad nog zoveel landelijk gefietst kan worden. Alle fietsroutes vermijden de stedelijke gebieden en voeren de deelnemers over wegen waarin geen verkeerslicht voorkomt. De routes zijn ook allemaal uitgepijld, dus dat fietst wel zo relaxed. De toerroutes zullen dit jaar ook in GPX beschikbaar zijn.

De voor bereidingen zijn in volle gang en we kijken er naar uit om op 7 mei weer vele enthousiaste fietsliefhebbers te ontvangen voor onze mooie routes door het Groene Hart van de Randstad.

Kijk voor de starttijden en overige informatie bij Elfdorpentocht