Elfdorpentocht 2024

Zondag 5 mei organiseert Toerclub Stompwijk de 31e Elfdorpentocht. De voorbereidingen zijn in volle gang en we kijken er naar uit om op die dag weer vele enthousiaste fietsliefhebbers te ontvangen voor een mooie route door het Groene Hart van de Randstad.

Net als andere jaren is er voor alle fietsers een geschikte route. We hebben weer zowel recreatieve routes als toerroutes uitgezet. De recreatieve routes zijn uitermate geschikt om bijvoorbeeld met het gezin te rijden. Ook op de e-bike ben je natuurlijk van harte welkom. Deze routes van 25 en 45km zijn dit jaar weer helemaal vernieuw en gaan in noordoostelijke richting. Natuurlijk hebben we ook in die omgeving weer vele mooie wegen en fietspaden in de routes opgenomen.

Daarnaast zijn ook de vertrouwde toerroutes van 80, 125 en 160 km weer uitgezet. Deze zijn op een aantal punten gewijzigd en vooral geschikt voor de racefietsers die een beetje willen doorrijden. Zo kan ieder op z’n eigen manier genieten van onze prachtige omgeving. Ieder jaar blijkt uit de vele reacties dat het menigeen verrast dat er in de drukke Randstad nog zoveel landelijk gefietst kan worden. Alle fietsroutes vermijden de stedelijke gebieden en voeren de deelnemers over wegen waarin geen verkeerslicht voorkomt. De routes zijn allemaal uitgepijld, dus dat fietst wel zo relaxed. Daarnaast zullen de routes ook beschikbaar zijn voor de GPS navigatie. Deze worden in de week voorafgaand op de site geplaatst.

De startlocatie in Stompwijk is dit jaar weer in de kantine van Stompwijk ’92. We zijn heel blij dat we daar de hele dag terecht kunnen.

Voor de routes van 80, 125 en 160km kun je ook in Maasland starten bij Café ’t Wapen van Maeslant.

Kijk voor de starttijden en overige informatie bij Elfdorpentocht