Bruggentocht

Afgelopen zondag was het weer tijd voor een reguliere clubrit. Er was iets minder zon en dus frisser dan zaterdag, maar toch prima fietsweer. Zo stonden er weer zo’n 75 fietsers aan het vertrek. Voor de A-groepen stond de rit naar Breukelen op de kalender. Een mooie, verre bestemming die de captain uitdaagt tot een verrassende route. Daarvoor reden we met de 12 man van de A1 redelijk rechttoe-rechtaan naar De Hoef en daarna wat onbekendere wegen via o.a. Vinkeveen en daarna langs de Vecht. Een mooie omgeving met prachtige landhuizen aan de overkant van het water. Na de Elfdorpentocht van vorige week draaide het deze keer uit op de 11-bruggentocht. Gelukkig stonden ze niet allemaal open, maar toch stonden we 4 keer voor een gesloten slagboom. Dat geeft soms gelegenheid voor een extra pitstop of even uitrusten en bijkletsen. Bij de brug in Nieuwersluis troffen we 3 fietsers waarvan er 1 onze shirts herkende. Ze had vorige week ook de Elfdorpentocht gefietst en was erg te spreken over de route. Zodanig zelfs dat ze vriendinnen had aangespoord om op zaterdag de route ook te gaan fietsen. Leuk om te horen! Kort daarna ploften we neer op een redelijk gevuld terras op de Kerkbrink, net als de A2 en A3. Het werd een beetje onoverzichtelijk voor het personeel met overal die rooie shirts die toch niet 1 groep waren, maar uiteindelijk kwam het goed. Op de terugweg opnieuw een korte route terug naar Stompwijk, zodat we na ruim 110km weer terug waren.

Arno van Rijn

C1

Voor de 2e keer op rij troffen we het met het weer. Al was het beide keren fris, maar als de zon dan door het wolkendek breekt, is de kou gelijk weer uit de lucht.

Over de 11-dorpentocht zijn er alleen maar goede berichten, wat wij er van meekregen. Voor het eerst was de start nu in de kantine van Stompwijk `92. De inschrijving verliep prima, dan een lekker bakkie koffie, de appelrondo`s zagen er heel lekker uit, maar wij gaan toch maar eerst fietsen met ons groepje van 7. De route was weer als vanouds prima gepijld en ook nu weer genieten we van al het moois wat we onderweg tegen komen. De eerste stempelpost bij Maasland was het aardig druk, maar er kwam net een tafel op het terras vrij en genoten we van de koffie. De volgende stop was pas bij Meerenbos, waar we ons de broodjes en/of soep lekker lieten smaken. Dat hadden we wel verdiend vonden we, na 65 km! Bij de kantine weer aangekomen zaten we net aan een drankje toen de eerste spetters vielen. Iedereen snelde naar binnen en even daarna goot het pijpenstelen. Helaas voor degene die even later arriveerde, die waren kletsnat.

Bedankt bestuur van de Toerclub voor de organisatie van deze 30e 11-dorpentocht.

Hoeveel deelnemers er waren weet ik niet, rond de 1000 hoorde ik, maar vermeldenswaardig is nog wel dat zoon Gertjan met zijn 3 dochters, waarvan de jongste 3 maanden oud is, in de elektrische bakfiets, dus de jongste deelnemer had. Zij reden de route van de 45 km. Bij thuiskomst had hij er ruim 65 km opzitten! Een knappe prestatie, zegt een trotse moeder/oma.

De Moederdag route was naar Reeuwijkse Hout, altijd een mooie route. We waren met 13 personen. We reden via het Bentwoud naar Waddinxveen en al gauw ben je bijna bij het restaurant, maar werden eerst nog getrakteerd op een extra rondje van de captain! Precies om 10.00 uur zetten we onze fietsen op slot en aten we de meegebrachte etenswaren buiten op, dat mogen we niet binnen opeten! Het was gezellig druk op het terras, vele moeders werden in het zonnetje gezet. Een oud toerclublid sprak ons aan en herinnerde ons aan de mooie gele tenues met de molens en koeien. Voor de terugweg nog langs en door het mooie plassengebied. Daarna via Reeuwijk-dorp en Boskoop op huis aan. Iets later vanwege de afgesloten wegen voor de marathon van Leiden kwamen we rond half 1 thuis.

Annie van Rijn

Aanstaande donderdag is Hemelvaartsdag en staat voor de A-groepen de Tunneltocht op de kalender. Daarna op zondag gaan de A en B naar Leimuiden en de C naar Wateringen. De start is steeds om 8.30u.