De kop is eraf

Afgelopen zondag stond voor veel leden in het teken van de start van een nieuw fietsseizoen. Tegen 9 uur stroomde de parkeerplaats bij de sporthal vol met fietsers in de opvallende rode shirtjes/jasjes. Het was weer goed om zo’n 65 enthousiaste leden aan de start te zien. Een aantal heeft de hele winter doorgefietst of is dankzij het mooie weer in maart al eerder weer begonnen met fietsen. Maar voor velen was het ook echt weer een van de eerste ritten van het jaar. Onze nieuwe voorzitter Edu Groenhoff sprak ons voor vertrek kort toe en wenste ons een plezierig en vooral veilig seizoen. Ook riep hij iedereen nog op om zich aan te melden als hulp/vrijwilliger bij de organisatie van de Elfdorpentocht op 1 mei.

Daarna vertrok de A1-groep als eerste en volgden ook de andere groepen voor hun rit naar de Rottemeren. Gelukkig was het weer ons goed gezind, want al snel brak de zon door en waren het heerlijke omstandigheden om te fietsen. Volgens mij was het zelfs de eerste keer dat we daar op het terras aan het water gezeten hebben. Lekker warm achter de glazen wand en met zicht op onze fietsen. Terug nog wat extra kilometers langs de roeibaan en via Waddinxveen en na 85km weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De C1 groep gaat (ook) weer van start!!

Na een fietsloze periode stonden er vele te trappelen om weer op pad te kunnen. Alle groepen vertrokken via een andere route naar dezelfde koffietent Meerenbos, langs de Rotte. Onze captain had al voorwerk gedaan en met 8 volgers reden we via Bentwoud naar Zevenhuizen en dan een stukje wat we nog nooit gefietst hadden langs de Zevenhuizerplas en Nesselanden. Een heel mooi stukje natuur en strand. We spotten daar ook al een eend met 5 kuikens. Het pad eindigt bij Oud Verlaat. Dan gaan we langs de Rotte, daar de eerste brug over en op naar de koffie. De C2 kwamen we al tegen, die hadden de koffie al op. Eerder hadden we ook al de A3 gezien. Het personeel leek op zo’n invasie gerekend te hebben, want de koffie stond snel op tafel. Met elkaar de nieuwtjes weer doorgenomen en gevraagd of er nog vrijwilligers zijn voor 1 mei, de Elfdorpentocht. Dan weer op huis aan en langs Kruisweg naar Zoetermeer, de bekende route. De 3 uit Zoetermeer haakte af en wij even later ook. Om 12.15 uur stonden de eerste 50 kms van deze prachtige rit er weer op. Een hele geslaagde dag die fris en vroeg begon, maar met de zon erbij echt genieten.

Annie van Rijn

Aanstaande zondag is er weer een rit met vertrek om 9.00u vanaf het Klaverblad.