Een rustige zondagochtend

Dit keer stonden ondanks het prima fietsweer veel minder fietsers aan de start. We kwamen op zo’n 45 totaal. Het waren dus veelal kleine groepjes die van start gingen.

Voor de A groepen stond Hekendorp op de kalender. Er ging wat gemompel op in de A1-groep dat daar vorige keer de koffie tegen viel. Maar dat was alweer een paar jaar geleden, dus we gaven ze nog een kans. Bij aankomst zaten er al wat groepjes op het terras in de zon. Er waren alleen nog schaduwplekken over, dus gingen wij maar binnen zitten. Volgens zeggen was de koffie deze keer prima, het duurde alleen wat lang allemaal. Na de koffie vertrokken wij over de Wilhelmina van Pruisenbrug. Een fraaie fietsbrug over de Hollandse IJssel dat de provincies Zuid-Holland en Utrecht verbindt. Wie het tv-programma Het verhaal van Nederland volgt kan die brug onlangs voorbij hebben zien komen, omdat die plek een belangrijke rol heeft gespeeld in onze geschiedenis. Wij reden verder naar Haastrecht en via Stolwijk naar Gouda. Er werden nog enkele bordjessprintjes betwist, waarbij soms slimheid en misleiding belangrijker leek dan snelheid. Langs de A12 ging het in strak tempo terug richting Stompwijk waar we na ruim 90km aankwamen. Dan snel douchen en voor de buis voor een spannende Amstel Gold Race.

Arno van Rijn

Zondagochtend, fietsochtend. Wat doen we vandaag aan tegen de kou? Vorige week had ik een dikke coltrui over mijn tenue aan getrokken, vond ik toch niet zo mooi. Daarom maar mijn regenjack aangetrokken en ook nog een paar best dikke handschoenen. Ik kon er tegen! Spijt kreeg ik (veel te warm). We waren met drie personen, Jan, Ria en ik zei de gek. Het koffiedoel was Klein Giethoorn te Hazerswoude. Via Zoeterwoude, het Watertje, naar Bentwoud, en zo naar Hazerswoude. We gingen hard, hadden best de vaart er in. We reden met z’n drietjes een gemiddelde snelheid van 21 km. Aangekomen bij Klein Giethoorn, voelden we het ook best wel en hadden ontzettend veel zin in koffie. We troffen het, we waren de eersten en konden heerlijk buiten op het overdekte terras, in het zonnetje onze koffie nuttigen. De serveerster was een vriendelijk meisje, wat daar voor de eerste keer aan het werk was, ze was best een beetje onzeker, maar deed haar stinkende best. Bovendien, haar vriendelijkheid was heel veel waard. Toen Fried en consorten kwamen, was het voor ons al weer tijd om te vertrekken en dat deden we dus ook. Tegenwind weer terug naar huis. Ons gemiddelde daalde naar 20,4 km per uur, maar wat hebben we heerlijk gefietst! Om 12.15 zette ik, moe, maar voldaan mijn fiets weer in de achtertuin.

Trees van Velzen

Aanstaand weekend rijden we onze clubritten op 2e paasdag. We vertrekken dan weer om 9.00u vanaf het Klaverblad.