Geen kermis, wel op de fiets…

Op de derde zondag van juli is het op de parkeerplaats van Stompwijk’92 meestal zoeken tussen de woonwagens van de kermisexploitanten waar de starters van de fietsclub zich bevinden. Ergens in een hoekje staan de leden dan opgesteld, vaak nog beladen met een kater van de zaterdagavond. Deze zondag was het anders dan andere jaren: geen half dorp met woonwagens, jammer genoeg ook geen kermis, daarentegen wel een flinke lading met toerfietsers aan de start. Ook het katergehalte was aan de lage kant, iedereen was fris en fruitig aanwezig. Op de woorden passen dus.., alles wordt nu onthouden! Net als de vorige week weer stralend weer en daarmee uitstekende omstandigheden voor een rit. De A3 had zondag de beschikking over slechts 1 captain. Tinus wijdt zich in het kermisweekend aan een andere traditie welke hij ook dit jaar niet voorbij laat gaan. Nico stond alleen aan het roer. Hij stelde voor om richting de Loet te gaan en zo voorbeeldig als de A3 natuurlijk altijd is, gingen we als trouwe volgelingen zonder gemor op pad richting Loetbos en Lekkerkerk. Tot aan Nieuwerkerk aan de IJssel is de route goed bekend en vaak bereden. Eenmaal aan de overkant van de IJssel en vanaf de IJsseldijk de polders in rijden we een prachtig stuk Nederland in waar we niet al te vaak komen. Hier is het volop genieten in het mooie polderlandschap. Het redelijk vroege tijdstip van passage zorgt er tevens voor dat het nog niet bijzonder druk is. Ook na de koffie blijft ons de drukte nog bespaard en zijn de schitterende maar wel enigszins smalle fietspaden nog uitstekend te berijden. De terugweg voerde ons tussen Stolwijk en Bergambacht door via Vlist en Haastrecht naar Gouda. Na al dit moois werd het vanaf hier iets drukker op de weg. Toch werd er uitstekend en netjes gereden. Waar mogelijk  naast elkaar, waar nodig achter elkaar. Dit formeren van de groep verliep nagenoeg vlekkeloos. De huivering van virusverspreiding is op de openbare weg nog goed te proeven. Lontjes zijn en blijven voorlopig nog kort. De A3 heeft er zondag alles aan gedaan zich conform de richtlijnen te verplaatsen en zo is dat goed vol te houden. Met een beetje geven en nemen op de weg is het op deze manier goed te doen de sport te beleven. Rond 12:40 uur en met 95 km op de teller kwam Stompwijk weer in zicht. Complimenten gaan uit naar Nico voor het kopwerk en bedenken van deze fantastisch mooie rit. Chapeau!!

Hans Nieuwland.

Afgelopen zondag alweer de 3e clubrit van het seizoen. Ondanks dat op zaterdagavond nog een paar druppels te zien waren in de buien-app, was het op zondagochtend prima fietsweer. Het was weer een gezellige drukte op de parkeerplaats waar om half 9 vertrokken werd. Inmiddels zien we dat ook hier de schoolvakanties begonnen zijn en de eersten zijn vertrokken naar camping of vakantiepark. Toch vertrok de A1 weer met 14 man en deze keer was Schoonhoven het doel van onze rit. Het zou een rit worden met ‘lek’ als hoofdthema en dus de nodige onderbrekingen. Al voor Moerkapelle de 1e lekke band. Deze werd nog vlot vervangen, al moest er een geleende pomp aan te pas komen. Inmiddels hadden we de A3 zien passeren op weg naar De Loet. We hadden ze bijna weer ingehaald toen we langs de Hollandse IJssel al voor de 2e keer ‘lek!’ hoorden. En dat was niet omdat een paar mannen dachten dat we al langs de Lek reden. Via de Algerabrug kwamen we alsnog langs de Lek en daar konden we met de wind in de rug wat tijd goedmaken. Een makkie ook voor de captain die een plekje achterin de groep had opgezocht aangezien het toch alsmaar rechtdoor was. Bij de veerpont over de Lek hielden we onze stop op het zeer uitgebreide terras. Een groot deel van het grasveld was in gebruik genomen, zodat we ruim uit elkaar konden zitten. Even later zagen we hier ook de A2 arriveren. Door de ruime opzet duurde het wel allemaal wat langer voordat we 2 rondjes koffie op hadden en we weer konden vertrekken. Op de terugweg stonden we nog 2 keer langs de kant, in totaal zelfs 3 keer lek voor dezelfde renner. Wellicht had hij na de 1e al een vooruitziende blik, want tijdens de koffiestop had hij gepoogd wat krediet op te bouwen en voor alle 14 het gebak betaald. Dit werd uiteraard zeer gewaardeerd. Door al het oponthoud en de lange koffiestop waren we pas laat thuis, maar gelukkig nog wel op tijd om gegeten en gedoucht te hebben voor de start van de Formule 1.

Arno van Rijn

De C1 groep

Het beloofde een mooie dag te worden, weinig wind en kans op een zonnetje. 6 Groepen met in totaal 67 fietsliefhebbers reden  verschillende kanten op.

Wij reden richting Wateringen waar de koffietent staat. De captain koos voor de Vliet-route, helemaal vanaf de Star naar de Calvé-brug, de wijken Sion, Haantje en de nieuwe woonwijk zo naar de vertrouwde “Bonte Haas”. Ze gingen om 10.00 uur open en wij waren er 5 voor…. Mooi uitgekiend dus! Via een aangegeven route lopen we even later met onze groep van 12 naar het, dan nog, rustige terras. Wel een beetje verspreid moeten we plaatsnemen aan 4 tafels. De bediening is vlot en de koffie prima. Wel een vriendelijk verzoek de volgende keer geen meegebrachte consumpties te nuttigen! Ondertussen konden we even bijkletsen met Elly, die na een break weer aanwezig was, nu ook met een mooie e-bike. Voor de route terug een beetje van alles wat, Den Hoorn, Delftse Hout, Balijbos en over de Balijbrug, waar met enige moeite een mooi span paarden met rijtuig langs een paaltje kon manoeuvreren. Jan loodste ons door het mooie Westerpark en daarna haken de eerste 3 af richting huis. Rond 12 uur zijn we in Stompwijk en rijden we met zijn 3en naar Zoeterwoude waar er 55 km. op de teller staat. Wat een mooie fietsdag weer met leuke routes.

Annie van Rijn

Ook was er nog een nagekomen verslag van vorige week, zondag 12 juli 2020.

Ik zit uit te puffen voor de tv van een zware maar heerlijke fietstocht naar Baambrugge. En wat nog nooit eerder gebeurd was, we waren de weg kwijt. Nico waar was je dan? Tja. ’s-ochtends stonden we voor het eerst sinds de Corona crisis als jonge koeien in het voorjaar op onze verzamelplaats in Stompwijk. De opkomst van de A3 was groot. Geschat waren er zo’n 25 man; dus besloten we de groep te splitsen. En Tinus kan niet zonder Nico, mogelijk kan Nico ook niet zonder Tinus. Toch maakte het allemaal helemaal niets uit, want we hebben geweldig gefietst. We waren de weg kwijt. Tof toch, zo hebben we ons weer kunnen testen en hebben we 130km afgelegd, met een gemiddelde snelheid van 26,3 km/h. Geweldig toch! De laatste kilometers had ik het wel zwaar! Achteraan fietsen is wel goed voor de intervaltraining. Wat ik steeds weer heb moeten bijtrappen om er weer bij te komen, heerlijk. En volgende week weer. Welkom aan de nieuwe renners. Ik heb je naam nog niet gehoord, maar we hebben heerlijk gebabbeld over de sporten die we gedaan hebben en natuurlijk het fietsen. Natuurlijk heb ik ook weer een paar foto’s en bekijk het Relive filmpje, dan geniet je weer na: https://www.relive.cc/view/vevYV4rDQyO

Ik verheug mij al over as. zondag. Hopelijk zijn we met zijn allen iets gedisciplineerder en fietsen we nog veiliger. Maar genieten zullen we.

Met vriendelijke fiets-groet,

Bernard Jas