Genieten van de natuur

Met de aankondiging van een zomerse dag stonden op 15 mei weer vele fietsliefhebbers verzameld bij de sporthal. We telden er zo’n 70 die om half 9 ongeduldig stonden te wachten voor vertrek. 

De A1 ging met 14 man naar De Loet, de koffietent waar we met de Elfdorpentocht ook geweest waren. Dan zou je dus gewoon de pijlen kunnen volgen, maar dat is voor de captain iets te gemakkelijk. Daarom eens een heel andere route via Berkel en het Bergse Bos naar Rotterdam. We reden oostwaarts langs de Hollandse IJssel, misten de 1e afrit de polder in (had niemand door) en kwamen bij een volgende alsnog de pijlen tegen. In De Loet zat de A3 al op het terras, maar verder was het nog rustig. De bestelling ging vlot, mits je belooft gezamenlijk af te rekenen, want ieder voor zich kost te veel tijd. We vervolgen na de koffie wel de Elfdorpenroute door de Krimpenerwaard, want die is gewoon erg mooi. We merkten wel dat velen inmiddels op de fiets waren gestapt. Ontelbaar waren de keren dat we ‘voor’ en/of ’tegen’ geroepen hebben. En dan was het waarschijnlijk nog niet genoeg. Na zo’n 110 km zat de rit er weer op en reden we Stompwijk binnen. 

Arno van Rijn 

C1 groep gaat naar de Reeuwijkse plassen

Met een stralend zonnetje belooft het een mooie en warme dag te gaan worden, dus de lange broeken en beenstukken kunnen eindelijk de kast in! Ik telde denk ik een record aantal mensen, 70 leden. Met onze groep van 11 reden we via de Slootweg, Bentwoud, waar Jan afhaakte, naar Waddinxveen en over een heel leuk achterom pad. Daar een foto-momentje en zagen we dat de snoeken/karpers aan het “spelen” waren, toch wel mooi. Even wachten bij de Hefbrug, de boten gaan er ook weer op uit! Dan gaat het via de Oud Bodegraafseweg naar Reeuwijk, even langs de rijksweg en duiken we het Reeuwijkse Hout in. Door al het groen en de kronkelwegen zien we de koffietent nog niet, maar wel een vrij nieuw vakantiepark van Landal. Uiteindelijk besloten we daar aan de picknickbankjes te gaan zitten. Koffie werd besteld en netjes bij ons gebracht. Wat wil een mens nog meer? Onze route werd vervolgd via een heel smal en niet zo gangbaar pad, waar we dus weer gauw vanaf gingen. Daar stond een mijnheer die ons uitnodigde voor koffie maar dat was nu niet meer aan ons besteed, misschien een andere keer. Zag er wel heel leuk uit, zo aan het water tussen het groen, daar verwacht je niet zo`n horeca gelegenheid. Wat genieten we van al het moois langs de plassen maar ook later in Reeuwijk-Dorp met zijn boeren paden. Het laatste stuk door laag Boskoop en Hazerswoude dorp en zijn wij om 12.45 uur thuis, met 65 km’s erbij.

Annie van Rijn