Improviseren voor de captains

In een week tijd kan er een hoop veranderen in het weer. Zaten we vorige week nog in de zon op het terras, nu was het ijzig koud bij de start met een temperatuur rond het vriespunt. Toch laten de meeste fietsers zich daardoor niet weerhouden. Ze trekken een extra jasje en warme handschoenen aan en dan fiets je jezelf al snel warm. Zo stonden zondag weer velen aan de start voor een rit naar Honselersdijk voor de A en B en Wassenaar voor de C.

Die koffiestop in Honselersdijk bleek een uitdaging. Bij de Wollebrand zijn de openingstijden aangepast en kun je momenteel pas vanaf 12u terecht. Dat is echt te laat voor ons, dus dan maar op zoek naar een alternatief. Zo reed de A2 door naar Maasdijk en vond de A3 een rustplek langs de Zwet. Voor de A1 had ikzelf op zaterdagavond het probleem al gezien en was op Google Maps op zoek gegaan of er iets anders in de buurt open was. Ik kwam uit bij de Hooimeid, aan de voet van de Snelbinderbrug. Het bleek een leuke locatie in een tot horecagelegenheid omgebouwde hooiberg bij een oude boerderij. Deze boerderij Vlietwoning is de oudste nog bestaande boerderij van het Westland en heeft een historie die teruggaat tot de 15e eeuw. Ooit was hier ook het Westlands Schaatsmuseum gevestigd tot een grote brand in 2009.

Toen wij arriveerden was men nog bezig met de voorbereidingen voor de dag, maar we waren van harte welkom en werden vriendelijk voorzien van koffie. Geen appeltaart, want die was nog niet bezorgd, maar wel cake of brownies. De houtkachel werd opgestookt en zo werd de sfeer alleen nog maar beter. Voor de terugweg gaven we er net als de heenweg nog een flinke slinger aan, ontweken nog een bui en arriveerden na ruim 90km weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Aanstaande zondag rijden we opnieuw een clubrit met vertrek om 9.00u vanaf het Klaverblad.