Na regen komt zonneschijn

Nu de zomer zo’n beetje voorbij lijkt gaat het fietsseizoen richting het einde. En ook al is het ’s ochtends nog wat fris, er stonden toch weer ruim 70 fietsers klaar afgelopen zondag (6 september). Ik zag er zelfs 1 tussen staan die na ruim 20 jaar zijn rentree maakte bij de Toerclub. Toen het sein van half 9 geroepen werd vertrok de A1 met 14 man richting Wassenaar en de duinen. Op de meeste paden was het nog vrij rustig en dat is wel fijn met zo’n grote groep. Afgelopen 2 weken kon ik er niet bij zijn, maar onderweg werd ik uiteraard bijgepraat over de belevenissen. Door de stortbuien en wind waren het geen makkelijke ritten geweest, maar zelfs dan klinkt veel plezier in de verhalen. Deze keer troffen we het beter en konden we in Maasland zelfs in de zon op het terras zitten. We waren nog de enige gasten, dus het schoot lekker op en tijd genoeg voor gewoon 2 bakkies. De terugweg gaf geen verrassingen, maar wel wat meer drukte. Toch waren we na zo’n 90km mooi op tijd weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Wakker worden met een zonnetje op zondagmorgen. Hup uit bed en naar de sporthal. Daar was het al behoorlijk druk. Even op zoek naar Frans. Waar gaan we heen? Naar het Noorden, maar wel kris kras. Even later zag ik een molen de Rode Wip (ja daar bij die molen). Er tegenover zat een ooievaar op een lantaarnpaal te wachten. Ja zo gaat dat. Even later in Woubrugge een bijna crash door de kip van Henk Angenent die

overstak. Toen we later op het terras zaten kregen we de koffie niet van een chick maar van Peter B. Volgende keer wel benen scheren Peet en een schortje voor. 😉 Daarna in een vlot tempo naar huis. Met 100 km op de teller, een mooie tocht. Bedankt Frans.

Gr. Jan Looijen

De C1 ….De verassend leuke route!

Na regen komt zonneschijn….en wát een mooie fietsdag werd het! Met een groep van 12 vertrokken we naar het Westland. Deze route stond al eens gepland, maar ging door de regen niet door. Nu was het nog wel fris (17°) aan het begin, maar goed te doen met arm-/beenstukken. De captain heeft sinds kort een knooppunten-app en dat werkt best wel goed. Hij leidde ons via de nieuwe Driemanspolder nu eens naar de Veenweg. Dan naar Nootdorp, Rijswijk en via het Haantje naar Delft, veelal over paden die we anders niet nemen. Er volgden nog enkele mooie verassende paadjes, zodat ik even niet wist waar we uit zouden komen. Uiteindelijk zagen we in onze linker ooghoek het gehuchtje `t Woudt liggen, maar maakten een draai naar rechts om daarna bij de ‘Bonte Haas’ langs te rijden. Daarna liet de captain ons nog weer eens een extra lusje rijden, waarna we om 10.00 uur bij de, voor ons, nieuwe koffietent ‘Paviljoen de Zweth’ in Kwintsheul aan kwamen.

We konden op het terras voldoende plek vinden aan de picknicktafels. De vlotte en aardige bediening bracht ons een lekker bakkie koffie en wij keken onze ogen ondertussen uit over de schitterende groene polders van Midden Delfland. Er is daar van alles te beleven zoals

Voldoende plek aan de picknicktafels.

kanovaren, waterfietsen enz. Ook binnen keken wij onze ogen uit naar de heerlijke blauwe en witte druiventrossen die daar hingen. Iedereen was het ermee eens deze unieke koffieplek op de kalender te houden. Met de jasjes achterop, want het zonnetje scheen lekker, begonnen we aan de terugweg. We reden nog een heel stuk door Kwintsheul en door naar Wateringen, Rijswijk om via de Hoornbrug weer aan de overkant te komen. We lieten soms maar een ‘gat’ vallen voor de veiligheid, want het werd door het mooie weer steeds drukker op de paden. Even later reden we langs het ADO stadion en fietsten langs de golfvelden bij het Westerpark. De Zoetermeerders haakten af en rond 12.15u waren de Stompwijkers ook thuis. Met weer 60 km. erbij op de teller eindigen wij ook, met een leuke rit achter de rug.

Annie van Rijn

Vandaag stond de C2 met 6 fietsliefhebbers aan de start voor een koffiestop bij Het Rieten Dak in het Delftse Hout. We fietsten door Zoetermeer heen en de plaatsen Berkel/Rodenrijs. We kwamen tot aan Rotterdam, dichtbij het vliegveld en vandaar uit weer richting Delft. Via Oude Leede en de Ackerdijkse Plassen kwamen we ook nog door het recreatiegebied De Zweth. Toen door Delfgauw heen naar het Delftse Hout. Rond 10.00 uur kwamen we bij de koffie aan en we lieten het ons goed smaken op het terras. Allereerst natuurlijk even de handen desinfecteren en onze persoonsgegevens opschrijven. Corona tijd, het is niet anders. We hadden 30 km op de teller staan, toen we aan de terug route begonnen. We reden langs de Dobbeplas van Nootdorp, vervolgens richting de Veenweg en na het viaduct onder de A12 gingen we gelijk linksaf het Nieuweveensepad op en kwamen bij de Vliet uit. Deze gevolgd tot aan de Kniplaan, waar het al erg druk begon te worden met fietsers. Met 51 km op de teller zette de captain de fiets weer thuis. Wederom een prachtige tocht, mooi fietsweer en een goed begin voor de zondag. Natuurlijk ook de Tour de France gekeken en hoe mooi was het, dat na drie etappes overwinningen de gele trui ‘veroverd’ werd door Roglic van onze eigen Jumbo-Visma ploeg. Bravo! Het verslag is namens Fried.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot