Natte start fietsseizoen 2023

Na een winter die voor je gevoel toch al zo lang duurt, kijken de meeste fietsers van de toerclub met verlangen uit naar de laatste zondag van maart. Dan kunnen ze weer met z’n allen van start met een nieuw seizoen. Je hoopt dan dat het weer ook een beetje meewerkt.

Helaas waren de weersberichten voor zondag niet goed. En wie ’s ochtends uit het raam of op de buienradar keek zag die berichten bevestigd. Er viel al lichte miezer en vanuit het zuiden was nog meer regen in aantocht. Er verschenen toch nog een kleine 20 bikkels bij de sporthal die de omstandigheden gingen trotseren. In enkele kleine groepjes vertrokken ze om 9u voor hun rit naar de Rottemeren. De A1 paste de route aan, aan de buien en reed eerst oostwaarts naar Bodegraven en vervolgens langs de A12 terug. Daarmee ontweken ze de ergste regen, maar werden alsnog wel nat van de natte wegen. Andere groepen gingen wel in zuidelijke richting om zonder al te veel omwegen bij de koffie in Meerenbos aan te komen. Daar konden ze weer even opwarmen en ook de inwendige mens voorzien van nieuwe brandstof. Na een gezellig stop reden ze weer terug naar Stompwijk.

Hopelijk zijn de omstandigheden aanstaande zondag een stuk beter en kunnen we met velen op de fiets stappen. De A en B gaan dan naar de Hooimeid in Naaldwijk en de C naar De Klip in Wassenaar. Het vertrek is om 9.00u.

Arno van Rijn

———————————-

Ook een keer een verslagje schrijven van een clubrit? Leuk! Stuur het uiterlijk zondagavond naar redactie@toerclubstompwijk.nl