2e Paasrit

De paaseieren waren allemaal gevonden en verorberd, dus stonden er paasmaandag veel roodhemden op de parkeerplaats bij Stompwijk ‘92 klaar om de gemiste zondagse fietstoer in te gaan halen. Het was best schrikken toen er een A-fietser de weg opreed en werd aangereden door een auto, die heel voorzichtig de hoek omkwam. Gelukkig krabbelde de man direct op, zonder schade, fiets nog heel, auto ook geen schade, zo kon alles en iedereen weer verder met de start.

Onze eerste kilometers gingen over de mooie, vernieuwde Meer- en Geerweg richting Zoetermeer. Via het Noord-Aa gebied kwamen we in het Bentwoud over mooie, rustige fietspaden. Helaas lag de snelheid voor enkele toergenoten (nog) wat te hoog, reden waarom ze op hun eigen tempo wensten verder te gaan. Ineens kwam er onrust in de groep vanwege deze verloren schapen. We laten toch niemand achter, dat is toch de afspraak, we kunnen toch wat rustiger fietsen. Wachten en ook het terugfietsen van Trees hielp niet, we waren ze kwijt. Er werd verder gegaan, door het Hazerswoudse Rietveld naar de altijd leuke, gezellige koffiepauze bij café Klein Giethoorn. De verloren schapen en de C2 hadden al hun intrek genomen onder de druivenranken van het buitenterras. Onderweg ernaar toe was een brillenglas het kijken zat en viel spontaan uit het montuur op de weg. Hoewel de zon nog steeds last had van verschijningsangst, verhielp de zonnebril het verdwenen zicht voor Annie. Na de koffie ging de terugtocht met de complete groep van 13 door het Alphense Rietveld en over de Hazerswoudse ruilverkavelingswegen naar Zoeterwoude. Daar haakten regelmatig iemand af, totdat er uiteindelijk nog 5 Stompwijkers en 1 illegaal de grenzen van Stompwijk bereikten. Strava meldde 50 kilometers en de klok stond op 12.20 uur.

Lidia van Leeuwen  

Door de genoemde consternatie bij de start verliep het vertrek van de A-groepen wat door elkaar, maar eenmaal door het tunneltje gingen ze allemaal een andere kant op en was het overzicht weer hersteld. Ik zag een groep in de Bovenmeer rijden, voor ons ging een groep rechtsaf de Ondermeer in en wij gingen daar met 13 man van de A1 linksaf. Het was een stuk frisser dan de afgelopen dagen, maar de grootste zorg was de regen die voor eind van de ochtend voorspeld was. We lieten ons daardoor niet afleiden en reden een mooi rondje via Bodegraven en Woerden naar de koffiestop in Papekop. Al een paar keer in de winter geweest en nu voor het eerst ook op de kalender. Een gezellige stop waar de mevrouw het in haar eentje prima voor elkaar had.  Op de terugweg al vrij snel 2x oponthoud door een lekke band. Dat gaat bij ons niet zo snel als bij de profs op TV, je staat er al gauw 10 minuten langs de kant. Dan wordt eerst nog gemoedelijk gekletst, maar daarna volgen ook de aanmoedigingen om een beetje op te schieten, want sommigen werden al nerveus of we nog wel voor de regen thuis zouden zijn. Uiteindelijk viel dat reuze mee, want deze keer had de regen vertraging. Na een beetje tempo rijden langs de A12 waren we ruim op tijd terug.

Arno van Rijn

———————————-

Ook een keer een verslagje schrijven van een clubrit? Leuk! Stuur het uiterlijk zondagavond naar redactie@toerclubstompwijk.nl