Paastraditie

Op een echt mooie 2e Paasdag stond voor de Toerclub weer een clubrit op de kalender. Zo’n 56 fietsers kwamen aan het vertrek bij de sporthal. Er was bij de captains van de A even twijfel of de koffietent in Nieuwkoop wel open zou zijn. Normaal gesproken op maandag niet, maar 2e Paasdag is toch anders. Wij reden met de A1 dus toch maar op de gok daar daartoe. Wel via allerlei omwegen, een bochtig begin via Bentwoud, Hazerswoude en Koudekerk. Eenmaal voorbij  Woubrugge kregen wat meer doorgaande wegen door de polders en dat fietst met 13 man toch wat lekkerder. Ter hoogte van Noorden een lekke band van de captain en even verderop zagen we de A2 die bij een andere koffietent waren neergestreken. Zou het dan toch…? Bij De Eerste Aanleg troffen we een verlaten terras, maar op het bordje stond gelukkig ‘Open’. Er bleken net een paar groepen weer vertrokken, dus we hadden goed getimed en werden snel voorzien van koffie en huisgemaakte appeltaart. Het geheim zat hem blijkbaar in de abrikozengelei. Na de koffie was er een verzoek om langs het ‘Potlood’ van de Meije te gaan. Je komt dan over een schitterend paadje tussen de Nieuwkoopse Plassen door. We waren niet de enige die dat wisten, dus ook wat andere fietsers en wandelaars. Maar met z’n allen achter elkaar gaat het wel. Daarna via de 3 B’s, Bodegraven, Boskoop, Benthuizen en waren we na 95km weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De C1 groep gaat op zoek naar een koffietent in Delft…

Dankzij het mooie weer stonden er weer veel fietsers klaar, ook om alle paaseieren weg te werken misschien. Er waren een aantal nieuwe gezichten die het fietsen in de snelle groepen eens willen proberen. Onze route gaat via Driemanspolder naar Delftse Hout, langs een hele mooie omweg kwamen we rond 10.15 uur bij “Theehuis het Rieten dak” aan en konden gelijk weer rechtsomkeer maken, want de locatie was helemaal vol geboekt. Zo ook restaurant “De Schaapskooi” daar vlakbij, ook vol! Dan maar naar “De Uylenburg”, een prachtige locatie met veel gelegenheid om ook buiten te zitten, en…. 3 keer is scheepsrecht, daar was nog wel plaats, maar wel binnen, ook goed. De C2 groep kwam even later ook daar koffie drinken. Het duurde wat langer door de drukte, maar na ruim 3 kwartier vertrokken we weer, nu richting Delfgauw, Pijnacker naar Zoetermeer. Wat een prachtig stukje, veel mooie natuur, bloeiend koolzaad, jonge kuikens en zelfs enkele Fazanten gespot. Door veel nieuwbouwwijken dat we soms niet eens wisten waar we waren. Uiteindelijk kwamen we weer op de Zegwaardseweg en zijn we zo weer thuis, met 50 km op de teller. Fijn om, na een pauze van 2 weken, weer gefietst te hebben.

Annie van Rijn

Aanstaande zondag rijden we opnieuw een clubrit met voor alle groepen de rit naar de Bollenstreek. Vertrek om 9.00u vanaf het Klaverblad.