Seizoensopening in de herkansing

Na de druilerige seizoensopening van vorige week was het afgelopen zondag een stuk beter weer en daardoor ook een grote opkomst van zo’n 75 fietsers. De harde noordoostenwind maakte het nog wel koud en daar had niet iedereen op gerekend. Het begin van het seizoen is bij uitstek het moment om aan te sluiten, omdat iedereen dan nog in de opbouw is en de ritten nog niet zo lang. Ook dit nieuwe seizoen verwelkomen we weer wat nieuwe gezichten en ‘oude’ bekenden. Zoals o.a. bij de C een buurvrouw van de captain, bij de B een dame die terugkeert na een lange ‘sabbatical’ en ook bij de A2 een nieuw lid. Allen veel fietsplezier en hopelijk veel gezellige ritten bij de toerclub.

Om 9u vertrok de A1 in achtervolging op de C2 en daarna startten ook de andere groepen voor hun rit. Alle A-groepen gingen naar het Westland voor een koffiestop bij de Hooimeid in Naaldwijk. De B bleef met de Bonte Haas iets dichter bij huis. Onze groep van 16 arriveerde na een flinke omweg en wat oponthoud rond 10.45u bij de Hooimeid. De A3 was toen al weer vertrokken, dus de gezellige hooiberg zag er verlaten uit. Even later arriveerde ook de A2, zodat het ineens weer lekker druk was. We lieten ons de koffie en puntjes goed smaken en maakten ons op voor een terugweg met veel tegenwind. Ook met zo’n grote groep was dat nog best pittig en wat lastig op de smalle fietspaden in het Midden-Delfland. In een paar kleinere waaiers ging het echter wel.

Arno van Rijn

Groep C1

Om 9 uur stonden er 11 diehards klaar om de strijd met kou en harde wind aan te gaan. Qua kleding was de een wat beter voorbereid op de lage temperatuur dan de ander (brrr, Corry). De route werd gestart over het Hellepad en Hofweg naar de Vlietlanden. Verder ging het door de prachtige Horsten, met onderweg de vele Magnolia’s die hun bloesem voorzichtig aan ons toonden, narcissen in overvloed, blauwe druifjes, hyacinten, het leek wel lente te zijn. Dat was het natuurlijk ook, maar de temperatuur bleek zich daar nog niet aan te storen. Heel langzaam kwamen de eerste zonnestralen tevoorschijn. Na een route door de villawijk de Kievit in Wassenaar mochten we de duinen richting Duinrell gebruiken om de conditie te testen. Dat bleek niet voor iedereen een feestje. Hoe welkom was de geplande stop onderaan bij De Klip in Wassenaar. Helaas bleek de tent geen plek meer te hebben, dus dan maar nog een klein stukkie verder naar De Zonnehof, waar we ons als eerste gasten naar binnen spoedden. Verkleumde handen en voeten konden worden opgewarmd en de energie voor de terugreis werd opgeladen met de heerlijke (of minder heerlijke?) koffie en (voor Annie) chocolademelk met slagroom. Er moest nog even worden gezocht naar een fietssleutel, maar die bleek nog gewoon in het fietsslot te zitten. De laatste 10 – 12 kilometers van de route gingen door de Horsten richting Voorschoten waar we niet onder maar door de tunnel onder de Veurseweg door de kortste weg naar Stompwijk volgden. Totaal van start naar finish telde mijn Strava 42 km. Nog even tot slot: Annie van Rijn vroeg tijdens de koffiepauze om een vervanger voor het schrijven van een wekelijks Dorpsketting-verslagje. Zij heeft dat zeker voor 20+ jaren gedaan en vond het tijd om daar nu mee te stoppen. Jammer, maar te begrijpen. Na Annie haar vraag ontstond er wat geroezemoes, wat onduidelijke excuses, waarna ik bekende dat ik wel kon schrijven (zo’n 65 jaar geleden mee gestart). Annie, dank je wel namens de C1. En toergenoten, ik ga mijn best doen een beetje in de schrijfsporen van Annie deze taak op me te nemen.

Lidia van Leeuwen