Slalommen tussen de bollen

Afgelopen zondag was nog een van de weinige dagen dat alle groepen van de toerclub dezelfde koffietent op de kalender hebben staan. Deze rit gaat naar de kleurige bollenvelden rond Lisse en omgeving. Zo’n 67 fietsers telden we bij de start. De A1 pikte eerst in de Meer- en Geer nog een gestrande clubgenoot op en maakte daarna een mooi rondje via Wassenaar naar de Bollenstreek. Het leek of iedereen de weersberichten goed bekeken had en al vroeg op pad was gegaan. Onderweg veel fietsers en zeker ook in de bollenstreek behoorlijk druk. Dankzij het zonnige weer stonden de bollenvelden er weer extra kleurig bij. Daarbij was het op de meest fotogenieke plekken voor ons weer slalommen tussen de slingerende toeristen. Ze zijn het fietsen vaak niet zo gewend als wij en dat kun je goed zien. De koffie moest in Lisse nog even doorlopen en de laatste appelpunten ontdooid, maar al snel was dat geregeld. Op de terugweg reden we in oostelijke richting de Bollenstreek weer uit en daarna met de zuidenwind op kop was het nog flink bikkelen naar Stompwijk. Na bijna 100km waren we dan toch weer terug.

Arno van Rijn

C1

Op het parkeerterrein deze ochtend een rode gloed van toertenues; de regen- en koude windkleding was thuisgelaten. De zon deed al aardig haar best bij vertrek. Via het altijd mooie dorp Zoeterwoude werd vaart gezet naar Leiden, waarna kronkelend langs de Zijlsingel langs de Merenwijk Oegstgeest en Warmond werden aangedaan. Fietsend met de wind in de rug zagen we de eerste prachtige bollenvelden verschijnen in hun grootse kleurenpracht. Onderweg liep een hele ren loslopende kippen langs en op de weg te dwalen, dat was dus even extra opletten. We mochten in het voorbijgaan ook nog genieten van een kudde alpaca’s, die wel zin leken te hebben een stukkie met ons mee rennen. In de kantine van RTV Bollenstreek genoot het rode leger uit Stompwijk van een heerlijk bakkie koffie. De route na de pauze liep door het tulpen-toeristenland van Lisse en omstreken. Het was er ontzettend druk op de smalle weggetjes en dus oppassen geblazen, maar gelukkig kwamen we er ongeschonden doorheen. Door het Bio Sciencepark van Leiden en langs de Vliet werd na 60 km het thuisdorp weer bereikt.

Lidia van Leeuwen

Aanstaande donderdag rijden de A-groepen op Koningsdag weer het jaarlijkse rondje Ringvaart rond de Haarlemmermeer. We vertrekken om 8.30u vanaf de sporthal.

En dan is op 30 april een reguliere clubrit naar Maasdijk of Schipluiden. Vertrek om 9.00 uur.

———————————-

Ook een keer een verslagje schrijven van een clubrit? Leuk! Stuur het naar redactie@toerclubstompwijk.nl