Start seizoen 2022

Aanstaande zondag 27 maart start Toerclub Stompwijk weer met een nieuw fietsseizoen. Na 2 seizoenen met een uitgestelde start kunnen we nu weer als normaal aan een mooi fietsjaar beginnen. De afgelopen weken kregen we al regelmatig het voorjaarsgevoel en dat maakt ongetwijfeld weer veel leden enthousiast.

We vertrekken zondag om 9.00u vanaf sportpark De Meerhorst aan het Klaverblad. Alle groepen rijden dan hun eigen route naar restaurant Meerenbos langs de Rottemeren. Tot die tijd heb je dus nog een paar dagen om te zorgen dat je fiets in orde is. Dan hopen we zondag weer velen aan de start te zien.

Nieuwe leden

Ook nieuwe-/aspirant leden zijn natuurlijk van harte welkom. We rijden iedere zondagochtend een leuke clubrit via de mooiste routes in de omgeving. Bij de start vormen we verschillende groepen met ieder hun eigen snelheid. Voor iedereen is er wel een gezellige groep om bij aan te sluiten, zowel op de racefiets als op de toerfiets bij de C-groepen. Bij de C-groepen kunnen ook de elektrische (trap-ondersteunde) fietsen meerijden. Ter introductie kun je eerst meerijden om de sfeer te proeven, daarna kun je lid worden van de toerclub.

Veiligheid

De laatste jaren is de (on)veiligheid op de fietspaden steeds vaker in het nieuws. Ook als fietsers van Toerclub Stompwijk hebben we hierbij onze verantwoordelijkheid. Zeker bij mooi weer kan het op sommige fietspaden en in sommige gebieden erg druk worden. Houd hier rekening mee en pas indien nodig je snelheid of zelfs de route aan. Wees vriendelijk tegenover medeweggebruikers en schreeuw ze niet van de weg af. Beter is het om even af te remmen en een bel te gebruiken en zo anderen de ruimte te geven. We willen het plezier van het toerfietsen graag op een positieve manier uitdragen en bijdragen aan een goed imago van onze fietssport.

Toerkalender

We hebben voor het komend seizoen weer een gevarieerde toerkalender opgesteld met op iedere zondagochtend een clubtocht. Daarnaast organiseren we natuurlijk weer de Elfdorpentocht op 1 mei. De gehele toerkalender voor 2022 vind je op onze site.

Groepsindeling

De verschillende groepen worden ook dit jaar weer aangevoerd door onze ervaren wegcaptains.

De groepsindeling is dit jaar weer als volgt:

 • De A1 onder leiding van Arno van Rijn.
 • De A2 met captains Frans Hendriks en Arie van Mullem.
 • De A3 met Martien van Veen en Nico Fakkel.
 • De B waarbij Jaap de Jong de leiding heeft.
 • De C1 met Annie van Rijn en Aad Bennis als captains.
 • De C2 met Fried de Jong.

Tot slot nog wat huishoudelijke mededelingen:

 • We verzamelen op het parkeerterrein van sporthal De Meerhorst. Er is ruimte genoeg, dus houd de weg vrij voor het overige verkeer! Wie vroeg arriveert gaat dus een beetje achteraan staan.
 • Bij de start vertrekken de groepen 1 voor 1. De A1 vertrekt als eerste, daarna de A2, enz.;
 • In groepsverband rijden betekent dat je je moet aanpassen aan de snelheid van de groep, waarbij het streven is dat iedereen het bij kan houden. “Samen uit, samen thuis” is het motto;
 • Waarschuw elkaar bij tegenliggers, obstakels e.d.. Heel belangrijk: geef de waarschuwingen ook door naar achter in de groep!
 • Zorg voor een fiets die in goede conditie is, met de daarbij behorende reserveonderdelen (binnenband, pompje, plakspullen enz.);
 • Neem wat te eten, drinken en geld mee voor onderweg;
 • Iedereen op een racefiets draagt een deugdelijke fietshelm, maar ook voor anderen is dit aan te raden;
 • Hou je aan de aanwijzingen die de wegcaptain geeft. Inspraak kan, maar wel ruim vooraf;
 • De groepen worden liever niet groter dan ±16 personen, daarboven wordt er gesplitst;

Wij hopen op een grote opkomst en laten wij er met z’n allen een fijn en sportief seizoen van maken met veel goed fietsweer!