Start seizoen 2024

Het nieuwe fietsseizoen van Toerclub Stompwijk staat weer voor de deur. Het is geen grap, we starten het seizoen deze keer op 2e Paasdag. Wil je dus dat lekkere paasontbijt, -lunch of –diner er weer af fietsen, zorg dan dat je om 9.00u klaar staat voor de 1e rit. Na een natte winter wil het ook nu nog niet erg vlotten met het voorjaarsgevoel, maar we hopen dat dat snel verandert. Volgens de berichten gaat het de goede kant op, dus wie weet. Dat maakt dan ongetwijfeld weer veel leden enthousiast om op de fiets te stappen.

We vertrekken maandag om 9.00u vanaf sportpark De Meerhorst aan het Klaverblad. Alle groepen rijden dan hun eigen route naar restaurant Meerenbos langs de Rottemeren. Tot die tijd heb je dus nog een paar dagen om te zorgen dat je fiets in orde is.

Nieuwe leden

Ook nieuwe-/aspirant leden zijn natuurlijk van harte welkom. We rijden iedere zondagochtend een leuke clubrit via de mooiste routes in de omgeving. Bij de start vormen we verschillende groepen met ieder hun eigen snelheid. Voor iedereen is er wel een gezellige groep om bij aan te sluiten, zowel op de racefiets als op de toerfiets bij de C-groepen. Bij de C-groepen kunnen ook de elektrische (trap-ondersteunde) fietsen meerijden.

Ter introductie kun je eerst meerijden om de sfeer te proeven, daarna kun je lid worden van de toerclub.

Veiligheid

Regelmatig komt de (on)veiligheid op de fietspaden in het nieuws. Ook als fietsers van Toerclub Stompwijk hebben we hierbij onze verantwoordelijkheid. Zeker bij mooi weer kan het op sommige fietspaden en in populaire gebieden erg druk worden. We proberen hier rekening mee te houden en passen indien nodig de snelheid of zelfs de route aan. We willen het plezier van het toerfietsen graag op een positieve manier uitdragen en bijdragen aan een goed imago van onze fietssport.

Toerkalender

We hebben voor het komend seizoen weer een gevarieerde toerkalender opgesteld met op iedere zondagochtend een clubtocht. Daarnaast organiseren we natuurlijk weer de Elfdorpentocht op 5 mei. De gehele toerkalender voor 2024 vind je op onze site.