Update i.v.m. Corona-virus

15 maart 2020.

Na een geslaagde jubileumvergadering is er momenteel een minder positief bericht te vermelden.

Door de landelijke maatregelen met betrekking tot de verspreiding van het corona-virus is het bestuur van de Toerclub genoodzaakt het programma van de komende weken drastisch te veranderen.

De NTFU volgt de adviezen van de NOC*NSF welke voortvloeien uit recent en regelmatig contact met de RIVM.  Het advies aan toerverenigingen  luidt: clubbijeenkomsten zoals clubritten, trainingen, vergaderingen en vieringen af te gelasten voor de periode tot en met 31 maart 2020.

Door deze maatregel en advies zien wij geen andere mogelijkheid dan de openingsrit gepland op 29 maart met de daarbij horende feestelijke omlijsting te schrappen uit het programma en de Toerkalender.

De kantine van Stompwijk’92 heeft reeds bekendgemaakt gesloten te zijn gedurende de periode van maatregelen. Dat betekent dat het feestelijke ontbijt niet kan plaatsvinden. Tevens ontvangen wij signalen  dat diverse horecagelegenheden gesloten zijn of geen grote groepen kunnen ontvangen. Indien u er toch voor kiest binnen de periode van maatregelen of expliciet op 29 maart met een groep te gaan fietsen, dient u rekening te houden met het volgende:

  • U fietst op eigen risico. De Toerclub kan niet aansprakelijk worden gesteld voor mogelijke gevolgen welke opgelopen zijn in deze periode
  • Indien u last heeft van de luchtwegen, (beginnend) verkouden bent, koorts heeft of algemeen niet lekker bent, ga niet fietsen!
  • Voorkom lichamelijk contact, houdt minimaal een meter afstand van elkaar, was regelmatig de handen met water en zeep (ook vóór het toiletbezoek),  gebruik papieren zakdoeken en snuit de neus niet in het wilde weg, maar vang op in de (papieren) zakdoek. De meest voorkomende overdracht van het corona-virus vindt plaats via de luchtwegen.
  • Zorg zelf voor voldoende proviand, zoals gezegd: de horecagelegenheden kunnen gesloten zijn.  Volledige informatie betreffende de horeca hebben wij op dit moment niet beschikbaar en verandert van dag tot dag.

Het spijt ons zeer deze maatregelen toe te moeten passen.

De jubileumcommissie gaat in beraad en op zoek naar een nieuwe datum voor de feestelijke invulling tijdens ons 25 jarig bestaan. Uiteraard zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het corona-virus. Laten we hopen dat we op korte termijn ons toerprogramma voor 2020 kunnen hervatten.

Wij houden u uiteraard op de hoogte bij essentiële veranderingen.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Toerclub Stompwijk.